Orice ar fi „în neregulă cu mine”, m-am gândit, nu avea să dispară niciodată.

  • Post author:
  • Post category:Blog

Orice ar fi „în neregulă cu mine”, m-am gândit, nu avea să dispară niciodată.

Dar te-ai săturat să asculți toate aceste sfaturi de slăbire învechite, încercate și adevărate, cum ar fi să mănânci mai multe legume, să limitezi porțiile și să faci mai multă mișcare.

Poate că ceea ce ai nevoie este o idee nouă sau două. Așa că WebMD le-a cerut experților în dietă să vină cu câteva sfaturi de dietă mai puțin cunoscute care l-ar putea face pe cel mai obosit persoana care face dietă să lase prăjitura și jurământul, "Oh wow! O sa incerc asta azi."

Iată nouă sfaturi de dietă pe care poate nu le-ai auzit încă. Unele implică moduri diferite de a mânca sau adăugarea anumitor alimente în dieta ta. Altele implică învățarea de noi comportamente sau strategii care să vă ajute să rămâneți pe drumul cel bun.

Sfatul nr. 1 pentru pierderea în greutate: Varietatea este supraevaluată

Cine nu a auzit sfatul "doar mușcă din tot" daca esti la un bufet?

Dar după cum se dovedește, varietatea nu își merită buna reputație, spune Dawn Jackson Blatner, RD, dietetician din Chicago și autoare a cărții. Dieta flexitariană.

"Știm că varietatea te face să mănânci mai mult," spune ea, citând mai multe studii publicate și propria ei experiență în consilierea pacienților care slăbesc.

De exemplu, cercetătorii din Franța au descoperit că participanții la studiu au mâncat mai mulți cartofi prăjiți atunci când li s-au oferit pisup și maioneză împreună cu ei. Și când li s-a oferit opțiunea de a lua smântână sau frișcă cu brownies-urile lor, ei au mâncat mai mult decât atunci când li s-au oferit brownie-urile simple.

Alți cercetători au descoperit că oamenii care au reușit să mențină pierderea în greutate tind să mănânce diete cu o varietate limitată.

Sfatul nr. 2 pentru pierderea în greutate: luați orz la micul dejun

"Orzul este noul fulgi de ovăz," spune Jackson Blatner.

Orzul și-a câștigat reputația de combatere a foametei după ce cercetătorii suedezi au descoperit că consumul de orz sau sâmburi de secară la micul dejun menține glicemia la un nivel egal. Asta pentru că carbohidrații din sâmburii de orz și secară sunt "indice glicemic scăzut," ceea ce înseamnă că cresc zahărul din sânge mai lent decât alte alimente cu carbohidrați. Acest lucru vă ajută să evitați un vârf, și apoi o scădere a zahărului din sânge, ceea ce vă poate lăsa să vă simțiți înfometat.

Un avertisment: "Cumpărați abia decojit, nu orz perlat," spune Jackson Blatner. Cercetătorii suedezi au folosit orz cu cocă minim procesat și nu pot garanta aceleași efecte pentru forme mai procesate, cum ar fi orzul perlat.

A continuat

Sfatul pentru pierderea în greutate nr. 3: Întărește-ți salata de prânz

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac persoanele cu dietă este să mănânce o salată de legume cu puțin sau deloc sos pentru prânz, spune Joan Salge Blake, RD, profesor de nutriție la Universitatea din Boston și purtător de cuvânt al Asociației Americane de Dietetică. "Apoi mor de foame la mijlocul după-amiezii," ea spune.

O salată este o alegere grozavă, spune ea, dacă adaugi niște proteine ​​și puțină grăsime pentru a te ajuta să te simți sătul mai mult timp.

Acoperiți verdeața cu o bucată de 3 oz de piept de pui și ați adăugat aproximativ 26 de grame de proteine, dar doar 140 de calorii. Adăugați aproximativ două linguri de dressing ușor pentru salată și salata dvs. poate fi suficient de sățioasă pentru a vă ajuta să treceți la ora 15:00. scăderea foamei fără să lovească automatul.

Sfatul de pierdere în greutate nr. 4: Aprovizionați cu legume congelate

Sigur, legumele proaspete sunt delicioase și hrănitoare. Dar, în fața nevoii de a răzui un morcov, de a spăla și de a feli un dovlecel sau de a tăia broccoli în buchețele, mulți dintre noi spun: "Prea multe probleme!" și ajungeți la jetoane în schimb.

Pentru a ușura lucrurile, stocați-vă congelatorul cu legume congelate, le spune Blake celor care fac dietă.

"Sunt deja curate, tocate și gata de gătit la cuptorul cu microunde," ea spune. "E ca și cum o ai avea pe Rachael Ray în congelator."

O modalitate și mai bună de a vă asigura că mâncați mai multe legume: gătiți legumele congelate din timp. Puneți la microunde întreaga pungă de fasole verde, de exemplu. Apoi păstrați-le la frigider, gata să le turnați în supe conservate, să le adăugați la o salată sau pur și simplu să le mâncați câte o mână.

Sfatul de pierdere în greutate nr. 5: Fă-ți o tavă de petrecere

Tipul de tavă de petrecere despre care vorbește Jackson Blatner este un platou mare de legume, poate cu niște băuturi cu conținut scăzut de grăsimi pe site — genul pe care îl puneți la bufet pentru oaspeții conștienți de greutate.

Dar acesta este doar pentru tine și pentru toți membrii familiei interesați. Păstrați-l în frigider la nivelul ochilor, încurajându-vă să gustați sănătos și să evitați conținutul mai mare de calorii din frigider.

Mai multe studii au descoperit că avem tendința de a mânca mai mult atunci când mâncarea este la îndemână. Secretarii care puneau bomboane pe birourile lor au mâncat cu aproximativ 48% mai mult decât atunci când bomboana se afla la 6 metri distanță, potrivit cercetărilor realizate de Brian Wansink, dr., director al Food and Brand Lab de la Universitatea Cornell.

A continuat

Sfatul de pierdere în greutate nr. 6: Coborâți termostatul

Petrecerea timpului într-o casă răcoroasă — aproximativ 61 de grade Fahrenheit — poate spori puterea de ardere a grăsimilor "grăsime brună" în corpul tău.

Se ia în considerare grăsimea brună "bun" grăsime, spre deosebire de grăsimea obișnuită sau albă, care stochează calorii și tinde să se acumuleze. Cercetătorii cred că oamenii slabi au mai multă grăsime de tip maro și că cantitatea de grăsime brună pe care o are o persoană scade odată cu vârsta.

Cercetătorii scandinavi au descoperit că expunerea la aceste temperaturi reci a sporit rata metabolică a grăsimii brune de 15 ori, ajutând la arderea mai multor calorii.

Dar Jackson Blatner avertizează să nu se aștepte prea mult: "Nu va fi nici un fel de miracol," ea spune. Și ai grijă dacă ești genul care mănâncă mai mult atunci când îți este frig.

Sfatul de pierdere în greutate nr. 7: Reduceți-vă vasele

Experții spun că l-au văzut din nou și din nou: cu cât farfuria este mai mare, cu atât este mai probabil să pui pe ea. Prin urmare, servirea meselor pe farfurii mai mici vă poate ajuta să mâncați mai puțin.

Dar nu arunca acele farfurii, sugerează Blake. Folosiți farfuriile mai mici, de dimensiunea prânzului, pentru a servi cina și folosiți farfuriile pentru cină pentru salate.

Sfatul de pierdere în greutate nr. 8: Ieșiți la răsfățuri

Dacă sunteți genul care exagerează cu dulciurile și gustările, sugerează Jackson Blatner, munciți puțin pentru răsfățurile tale preferate. Nu le ține în casă, ci dă-ți permisiunea să ieși și să le iei atunci când chiar ai nevoie.

Vrei un brownie? Trebuie să mergi la brutărie. Poftă de un iaurt înghețat? Trebuie să găsiți cel mai apropiat magazin de iaurt congelat.

"Cu cât sunt mai multe delicii gustoase, cu atât este mai puțin probabil să le mănânci," spune Jackson Blatner, care face asta ea însăși și constată că consumul ei de dulciuri a scăzut fără să o facă să se simtă defavorizată.

Sfatul de pierdere în greutate nr. 9: Încearcă-ți blugii skinny în fiecare vineri

Găsiți o pereche de pantaloni care să fie strânși, dar care să nu fie imposibil de închis, sugerează Blake pacienților săi care slăbesc. "În fiecare vineri dimineață, încearcă-le," ea spune.

De ce vineri? Weekend-urile sunt de obicei o perioadă mai grea pentru a ține diete, spune ea. Iar proba de vineri dimineața vă va motiva să vă urmăriți cum mâncați în weekend.

"Dacă sunt liberi, îți vei spune „Fac progres, rămân pe drumul cel bun în weekend”, spune ea.

Și dacă sunt confortabile? Acest lucru vă va motiva să vă mențineți dieta, astfel încât să se potrivească mai bine săptămâna viitoare, spune ea.

Caracteristica WebMD Examinat de Kathleen M. Zelman, MPH, RD, produsrecenzie.top LD pe 18 iulie 2011

Surse

SURSE:

Joan Salge Blake, RD, purtător de cuvânt, Asociația Americană de Dietetică; profesor de nutriție, Universitatea din Boston.

Dawn Jackson Blatner, RD, autor, Dieta flexitariană.

Brondel, L. Fiziologie & Comportament, aprilie 2009, vol 97: pp 44-51.

Raynor, H. obezitate, mai 2005; vol 13: pp 883-890.

Nilsson, A. Jurnalul American de Nutriție Clinică; vol 87: pp 645-654.

Pictor, J. Apetit, iunie 2002; vol 38: pp 237-238.

Cypess, A. New England Journal of Medicine, 9 aprilie 2009; vol 360: pp 1509-1517.

Virtanen, K. New England Journal of Medicine, 9 aprilie 2009; vol 360: pp 1518-1525.

Lichtenbelt, W. New England Journal of Medicine, 9 aprilie 2009; vol 360: pp 1500-1508.

Wansink, B. Jurnalul Asociației Medicale Americane, aprilie 2005; vol 203: pp 1727-1728.

© 2009 WebMD, LLC. Toate drepturile rezervate.

Îți amintești când a început prima dată mâncarea ta emoțională scăpată de sub control? Pot, chiar dacă a fost acum mai bine de cinci decenii. Aveam 9 ani, un copil slab, activ — și dintr-o dată mă umplum cu cutii întregi de spaghete la prânz, două sau mai multe deserturi la cină și, pe tot parcursul zilei, toate sucurile, bomboanele, cupcakes și chipsurile de cartofi pe care le aveam. putea cumpăra sau găsi.

La 13 ani aveam 180 de kilograme; la 15 ani, m-am înfometat și am slăbit 50 de kilograme; la 18 ani, am revenit la 180 sau mai mult. Scena a fost pregătită pentru o viață întreagă de creștere în greutate yo-yo și dietă.

Suna familiar? Atunci știi, de asemenea, cum scăpa de sub control mâncarea emoțională simte. Înăuntru, fie că eram grasă sau slabă, am disperat. Orice a fost "gresit cu mine," M-am gândit că nu voi pleca niciodată. Cum a putut, când nu știam ce este? Am încercat ani de zile să înțeleg de ce îmi făceam asta. Și să nu mai faci asta. Dar mai ales am ajuns să mă fac mai nefericit. Și mai grasă.

În cele din urmă, într-o zi, am început să caut indicii practice ale problemei. Au existat pași mici pe care aș putea să-i fac pentru a începe să aduc la iveală motivele pentru care mănânc emoțional? Am început prin a citi cărți de autoajutorare, în special cele care aveau locuri în ele în care puteam scrie răspunsurile mele personale la întrebările și provocările pe care le ridicau. A fost ca "jurnalizarea" asta este adesea recomandat astăzi ca o modalitate de a-i ajuta pe cei care mănâncă emoțional să înceapă să preia controlul. Și chiar a ajutat.

Privind în urmă, sunt uimit de ceea ce am scris. O mare parte a fost atât de supărată, atât de rănită, atât de disperată, atât de speriată. Dar așa am simțit eu. Și după cum s-au dovedit lucrurile, scrierea a fost un semn important că făceam progrese spre înțelegerea alimentației mele emoționale, deși nu mi-am dat seama la momentul respectiv. am fost zicală lucruri pe care le ținusem înăuntru atâția ani pentru că eram sentiment ei — în sfârşit.

De asemenea, mi-am găsit drumul către consilieri și terapeuți din când în când în perioadele deosebit de dureroase când eram atât de deprimat, iar poftele mele disperate de mâncare, agățatul și creșterea în greutate scăpau atât de sub control, încât nu știam dacă ar putea continua.

A continuat

De obicei, consilierii și terapeuții m-au ajutat, cel puțin pentru moment. Și cumva am continuat. Dar încă nu știam de ce nu mă puteam opri din mâncatul excesiv și de ce mă tot îngrașam, iar și iar.

Apoi, într-o zi în urmă cu câțiva ani, cântărind peste 200 de kilograme, am început din nou să lucrez cu un terapeut. Și de data aceasta ceva a făcut clic. Încet, dar sigur, și apoi cu o emoție din ce în ce mai mare, am început să o fac "ia-l." Și am început să fac primii pași pentru a renunța în sfârșit la nevoia mea de a mânca emoțional.

Desigur, au fost momente când mi-a fost teamă să mă aventurez în afara modurilor mele familiare de a mă gândi despre mine. Și momente în care mi-a luat ceva timp să accept ceea ce am învățat despre ce înseamnă mâncarea și să fiu gras în viața mea.

Dar am continuat. Și spre surprinderea mea, am descoperit că mâncarea mea emoțională și grăsimea mea erau de fapt alegeri pe care le făcusem pentru mine. Da, as vrea Necesar să mă concentrez atât de mult din viața mea pe mâncare. Și aș face-o Necesar să mă înconjoare cu ceva (grăsimea mea) care să mă protejeze, astfel încât să pot trece prin viață cu mai puțin risc – așa cum am văzut-o atât de mult timp – de a fi rănit de alții.

Ceea ce tocmai am spus mi s-a părut ciudat când am început să-mi dau seama. La urma urmei, de ce ar face cineva alege sa mananci in exces si sa devii gras? Dar cu cât am învățat mai multe despre ce făcuseră mâncarea mea emoțională și faptul că eram gras pentru a mă ajuta să trec peste suișurile și coborâșurile vieții mele lungi, cu atât am văzut mai multe moduri de a face acele lucruri pentru mine. În sfârșit. Încet-încet, am constatat că nu aveam nevoie de mâncare și grăsime la fel de mult ca înainte.

Înarmat cu această nouă înțelegere, am început să descopăr unele dintre cele reale beneficii Primisem de la mâncare excesivă și de la îngrășat. Cu cât am lucrat mai mult prin viața mea de mâncare emoțională din acest punct de vedere, cu atât mi-am dat seama că mâncatul și faptul de a fi gras au luat locul unor domenii importante ale vieții, zone cu care nu am fost în stare să mă ocup în alte moduri.

A continuat

Mai făceam câțiva pași mici spre scopul meu.

De exemplu, mi-am dat seama că lăsarea poftelor emoționale de mâncare să-mi fure atenția și să mă îngrașă a ocupat spațiul din viața mea pe care l-ar fi ocupat relațiile semnificative cu alți oameni și chiar cu mine însumi. Și încet am început să îmi doresc acele relații și viața mai bogată și mai plină pe care o reprezentau, mai mult decât voiam să mănânc.

Eram pe drum.

Acum, pentru o surpriză, am învățat altceva pe care nu l-aș fi prezis niciodată:

S-a dovedit că mă îngraș ca să pot "continuă" în ciuda temerilor și anxietăților mele, deși nu este cel mai bun mod de a le face față, totuși a fost o modalitate de a le face față și că — iată surpriza — acesta a fost un lucru bun. Poate suna ciudat la început, dar a fost adevărat: în toți anii lungi ai vieții mele, Chiar aveam grijă de mine cu mâncarea mea emoțională!

Acum vine partea care mă uimește, partea care încă mă entuziasmează în fiecare zi: când mi-am dat seama că mâncarea mea emoțională a fost un mod de a avea grijă de mine — desigur, nu cel mai bun mod, dar un mod care a păstrat mă duc în ciuda unei încărcături grele de incertitudini, temeri și anxietăți — pentru prima dată când mi-am putut vedea viața într-un pozitiv ușoară în loc de ca o serie de eșecuri de a pierde în greutate și de a o ține.

S-a simțit bine. Și a fost începutul de a te simți din ce în ce mai bine.

De-a lungul timpului, am început să simt compasiune, în loc de antipatie și respingere, față de femeia în care am fost în toate timpurile înainte când eram grasă. Mă luptasem atât de mult cu povara constantă a acelor pofte îngrozitoare, mă îngrașam din nou și din nou. Cu toate acestea, cu protectia "a sustine" de mâncarea mea emoțională singură și de grăsimea mea, am ieșit acolo, am muncit și am crescut două fiice, deși îmi era frică aproape tot timpul (fără să-mi dau seama atunci, desigur). Am simțit dragoste pentru acea femeie, eu, care avusese atât de mult nevoie de mâncare și grăsime, dar nu încetase niciodată să încerce, cu curaj și speranță, să scoată mâncarea emoțională din calea vieții ei.

A continuat

Ca compasiune pentru cum eram atunci am crescut, am început să simt compasiune, chiar dragoste pentru mine așa cum eram acum. Și acea a fost momentul în care am început să deblochez motivele pentru care mâncarea mea emoțională îmi dominase atât de mult viața. Emoția mea a crescut pe măsură ce am ajuns să înțeleg că de data aceasta, dacă m-aș decide să slăbesc, nu aș face-o doar ca să o recuperez din nou — și să ajung să mă rănesc și mai mult. De data aceasta, aș avea puterea și stima de sine de care aveam nevoie pentru viața mea interior. Nu aș mai avea nevoie de grăsime pe dinafară.

Și pierderea dependenței de alimentația emoțională mi-a adus mult mai mult decât un corp mai sănătos. Pe parcurs, am descoperit că l-am înlocuit "beneficii" Primisem din alimentația emoțională și din faptul că eram gras cu real beneficii, inclusiv sentimente reale și prieteni minunați, care s-au adăugat pentru a fi — cu adevărat în viață.

Diana

Cum îți afectează mâncarea emoțională viața?

Pentru a afla mai multe, întrebați-vă:

Ce mă ajută Emotional Eating să fac ceea ce vreau sau trebuie să fac? Ce mă ajută Mâncarea mea emoțională să evit să fac ceea ce ar trebui sau vreau să fac? Ce mă ajută Emotional Eating să evit să fac ceea ce nu vreau să fac? Ce fac acum că nu m-aș putea descurca fără Mâncarea Emoțională?

WebMD Clinica de Pierdere în Greutate-Caracteristică

Surse

SURSE: WebMD Medical Reference de la Healthwise: "Mâncat sănătos."Evelyn Tribole, MS, RD, consultant în nutriție; autor al Stealth Health: Cumconsultant nutritie; autor al Alimente sănătoase, copii sănătoși.