Emerging Infective Disease, април 2005 г.; том 11: стр. 616-618.

  • Post author:
  • Post category:Blog

Emerging Infective Disease, април 2005 г.; том 11: стр. 616-618.

"Жените в нашата общност са по-възрастни и са отлагали да раждат деца, докато установят кариерата и брака си, така че идват на това в различен момент от живота си," обяснява тя. "Те може да са се сблъсквали с проблеми с плодовитостта или медицински проблеми, които традиционните лекари разглеждат като усложнения, така че им е даден списък с неща, които не могат да правят. Казаха им, че бременността им е сложна, което означава, че са подложени на определено ниво на стрес."

Така Скот се събра с колегите Кари Франсоа, д-р, и Катлийн Харис, д-р, също перинатолози, и основа AMOMI, уелнес спа център за бременност. Това е единственият спа център за майчинство под наблюдението на лекар в страната за високорискови бременности, казва Скот.

"Нашата цел беше да сведем до минимум това чувство [на стрес] и да кажем, че бременността е нормална," обяснява тя. "Това е здравословно състояние и трябва да се фокусираме върху положителните аспекти и да оптимизираме тяхното здраве и благополучие чрез пълно консултиране, хранителна терапия и алтернативни терапии, както и последователни медицински грижи."

СПА за бременни: повече от просто масаж

В допълнение към традиционните спа процедури като масажи на корема и процедури за лице, AMOMI предлага широк спектър от образователни възможности за своите клиенти, включително уроци по хранене, раждане и раждане и избори за управление на болката. Подобно на боси и бременни, AMOMI предлага и уроци по упражнения за бременност.

След раждането клиентите могат да отидат в AMOMI за следродилна настройка и да получат всичко от микродермабразио и лазерно отстраняване на косми и вени до "Новата мама и аз" масаж и лице. Цените варират от $60 за лице до $175 или $250 за лазерно подновяване на вените, но AMOMI предлага и пакети, като полудневно бягство, "Триместър Трифекта" (три услуги на триместър), или "9 месеца блаженство," която предлага лечение през цялата бременност.

"Ние не сме жените, каквито бяха нашите майки, когато беше почетен знак да носят физическите последици от бременността," Скот казва за козметичните процедури. "Жените в днешно време виждат себе си много различно. Това са жени, които искат да се върнат към здравословното си състояние преди бременността и няма причина да не могат."

Продължение

Изненадващо, дори икономическият център на града не се отразява на бизнеса със спа за майчинство, който процъфтява. AMOMI наскоро отвори врати за наплив от клиенти. И Дени казва, че изобщо не е забелязала спад в приходите.

"От бизнес аспект няма сезонност," обяснява тя. "Това е краткосрочно нещо, така че хората са готови да харчат повече пари."

WebMD функция Прегледан от Луиз Чанг, д-р на 09 септември 2008 г

Източници

ИЗТОЧНИЦИ:

Кели Кокос, майка.

Стейси Дени, главен изпълнителен директор, Боса и бременна.

Доналд Линдблад, д-р.

Джули Скот, д-р.

CDC.

"Разходи за деца по семейства, 2007 г.," USDA.

© 2008 WebMD, LLC. Всички права запазени.

Планирате ли да се поглезите със СПА лечение? Преди да се потопите в минерална вана, да се омесите като топка тесто или да се отдадете на някое от другите безброй лечения, налични днес, трябва да знаете какви са рисковете.

Разбира се, минералните извори съществуват отдавна – всъщност от древни времена, когато римските войници в малко белгийско селце, наречено Спа, за първи път откриват успокояващите ефекти, които горещите минерални извори оказват върху болките им тела. До началото на 20-ти век лекари от различни култури рутинно изпращали пациенти да се накисват във вани, за които смятали, че имат възстановителни сили. Но повечето от днешните минерални извори нямат голяма прилика с първите "лечебен" минерални извори.

И все пак днес операторите на около 10 000 минерални извори в САЩ продължават да рекламират ползите за здравето от лечението. Докато повечето от днешните спа центрове обещават да възстановят, опресняват и обновяват – а някои предлагат дори по-ясни здравни претенции – те обикновено не ви предупреждават за потенциалните рискове. Но те съществуват. Някои спа процедури могат да влошат хроничните и острите здравословни състояния. Всички минерални извори могат да представляват рискове за широката общественост, особено когато се експлоатират в състояние на нечистота.

Говорихме с медицински експерти и служители на общественото здравеопазване, за да научим какви са тези рискове за здравето и как можете да ги избегнете.

Хронични състояния

Педикюр: опасен при диабет. Хората с диабет трябва да вземат допълнителни предпазни мерки, когато получават лечение на краката. "Всяко счупване на кожата, потенциално от агресивно подрязване на мазоли или кутикула, може да увеличи риска от инфекции на краката, наречени целулит," казва Шарън Хореш, доктор по вътрешни болести в катедрата по медицина на университета Емори.

Това не е единствената причина за предпазни мерки.

Не винаги можете да кажете колко чисти са водата или консумативите в спа центъра. Но можете да сведете до минимум риска от заразяване от замърсена вода или запаси. "Ако имате диабет и имате язви на краката си, носете собствен съд с вода за педикюр," казва д-р Луиз-Ан МакНът, професор по епидемиология в университета в Олбани. Тя също така предлага да носите собствено оборудване, от кофа preglednaprodukta.top до шмиргел. "Това ви кара да отговаряте за това колко чисти са доставките," казва тя на WebMD.

Продължение

Масаж: Намиране на правилното докосване

Когато става въпрос за масаж, експертите казват, че степента на риска зависи от вида на приложеното докосване. "Най-важната адаптация за хронични заболявания, като рак, е нивото на допир," казва Катлийн Клейтън, лицензиран масажист и говорител на Американската асоциация по масажна терапия.

"В този случай бих могъл да направя леко докосване или рефлексология на краката."

И накрая, тя призовава всички потенциални посетители на масажа да получават масажи само от лицензирани масажисти. "Намерете някой, който ще знае какво да търси и какво да попита пациента," тя казва.

Остри състояния

Бременност: Какво е значението на масажа? Макар че е забранен през първия триместър, масажът всъщност може да донесе на бременните жени голямо облекчение през втория и третия триместър. Но видът на масажа има значение. "През втория и третия триместър жените трябва специално да търсят масажист при бременност и да избягват масажни техники, които включват дълги удари по краката или натиск между глезена и петите," Хореш казва на WebMD.

Има добра причина да се вслушате в този съвет. "Винаги има шанс това да накара бебето да се измести или да предизвика преждевременно раждане," обяснява Клейтън.

Масаж и менструация Комбинацията от масаж и менструация е нож с две остриета. От друга страна, може да увеличи притока на менструация. Но тъй като подобрява кръвообращението, масажът може да сведе до минимум някои симптоми на менструация. "Може да намали болките в гърба и спазмите и да намали усещането за подуване," Клейтън казва на WebMD.

Сауните влошават респираторните инфекции

Някои хора намират за изключително релаксиращо да седят в сауна, дървена стая, наситена със суха топлина, която уж елиминира токсините, тъй като отваря порите и насърчава изпотяването. Но ако имате настинка, респираторна инфекция или пристъп на астма, това не е мястото за вас. "Сухата топлина от сауните може да направи неудобно дишането," – казва Хореш. От друга страна, парните бани с влажна топлина могат да подобрят задръстванията на синусите, астмата и алергиите, казва тя на WebMD.

Рискове за общественото здраве

Като оставим настрана хроничните и острите състояния, всички спа посетители трябва да бъдат нащрек за потенциалните рискове, които могат да дебнат в самите спа центрове, предназначени да ни отпуснат. Доклад, публикуван от CDC през 2004 г., показва, че повече от половината от всички обществени джакузи в САЩ нарушават стандартите за безопасност на общественото здраве. От 5000 проверени спа центрове, 57% са нарушили поне едно нарушение на безопасността. Лошото качество на водата беше най-честото нарушение.

Продължение

Лошото качество на водата може да се превърне в среда за размножаване на бактерии. Действително са се появили огнища на инфекции, придобити в обществото от минерални извори. При едно такова огнище повече от 115 посетители на салона за нокти се заразиха с тежки кожни циреи от поредица от замърсени джакузи, използвани като част от процедурата за педикюр. Циреите са резултат от бързо растяща форма на бактерии, наречена Mycobacterium fortuitum. От 61 клиенти, които разследващите проследиха, повечето изискваха четиримесечен курс на антибиотици. Средната продължителност на заболяването е 170 дни. Избухването е съобщено в издание от 2004 г. на списанието Clinical Infectious Diseases.

Колко разпространена е тази бактерия в салонните джакузи? През 2004 г. следователи в Калифорния се заеха да отговорят на този въпрос. Те взеха проби от 18 салона от пет големи окръга в различни части на щата. Те откриха Mycobacterium fortuitum в 14 от 30 изследвани вани за крака. Наблюдавани са и други видове микобактерии. Резултатите бяха публикувани в изданието от април 2005 г. на списанието Emerging Infectious Diseases.

Освен да се откажете от педикюра и други спа процедури, които включват потапяне на част или цялото ви тяло в загрята вода, какво можете да направите, за да намалите риска от инфекция в минералните извори?

Направете собствена детективска работа, преди да се решите. "Огледайте СПА центъра за обща чистота. Говорете с хора, които са били там," МакНът предлага. Тя също така препоръчва да носите собствено оборудване, за да избегнете заплахата от замърсяване. И ако имате отворени порязвания или ожулвания, отменете срещата си, докато не се изчистят. Всяка открита зона на кожата ви може да предизвика инфекция. Ето защо никога не е разумно да бръснете краката си в деня или дори в деня преди спа процедура, която включва потапяне на краката ви, казва МакНът пред WebMD.

Въпреки потенциалните рискове за здравето от спа процедурите, повечето хора, които ги посещават, съобщават за положителни преживявания. Познаването на рисковете, които се отнасят за вас, и внимателното оценяване на чистотата и репутацията на спа център преди да си запишете час може да измине дълъг път за гарантиране на вашата безопасност и удовлетворение. Ако не сте сигурни как едно спа лечение може да ви повлияе, винаги първо се консултирайте с Вашия лекар.

Точно както в древни времена, много лекари днес биха се съгласили, че при правилните обстоятелства спа лечението може да насърчи здравето. "Като цяло има много ползи от спа процедурите, като може би най-голямата е релаксацията и намаляването на стреса, които предлагат," Хореш казва на WebMD. "Те могат също да облекчат мускулното напрежение и болка при хора, които страдат от хронична болка в гърба, фибромиалгия или са имали нараняване от спорт или автомобилна катастрофа."

WebMD функция Преглед от д-р Луиз Чанг

Източници

Публикувано на 12 декември 2005 г.

ИЗТОЧНИЦИ: Шарън Хореш, д-р, катедра по медицина, университет Емори. Луиз-Ан МакНът, д-р, професор по епидемиология в Университета на Олбани. Катлийн Клейтън, лицензиран масажист; говорител на Американската асоциация по масажна терапия. Уинтроп, К.Л. Клинични инфекциозни болести, януари 2004 г.; том 38: стр. 38-44. Vugia, D.J. Emerging Infective Disease, април 2005 г.; том 11: стр. 616-618. © 2005 WebMD, Inc. Всички права запазени.

Получаването на великолепен блясък без увреждане от слънцето е по-лесно от всякога. Всичко, което е необходимо, е да изберете правилния продукт за тен без слънце и да следвате няколко прости стъпки.

Ако ще го направите сами, може да искате съвет, преди да започнете. Ерика Кели, доктор по медицина, е дерматолог в Галвестън, Тексас, която се загаря още от гимназията. (Сега е на 40-те.) През лятото използва автобронзант два пъти седмично.

Изберете вашата формула

Има много пътища към тен без слънце. Може дори да искате да използвате различни формули за различни части на тялото. Кели, например, използва спрей за гърба и лицето си, крем за навсякъде другаде.

Вашите опции за защита от грешки:

Овлажнители за автобронзиране: С по-ниска концентрация на дихидроксиацетон (DHA), активната съставка в средствата за тен без слънце, те постепенно изграждат слънчев блясък при ежедневна употреба. Най-добро за: Постигане само на нотка на цвят; добра начална стъпка за начинаещи автобронзители.

Кърпи за тен: предварително напоени с автобронзант, тези чаршафи трябва само да бъдат разгънати и прекарани по кожата за равномерно сияние. Най-добро за: Поддържане на блясъка си по време на почивка. Тези подложки са без стрес. "Почти невъзможно е да нанесете твърде много продукт с кърпички за тен," казва Тамар Везириан, гримьор от Ню Йорк, който управлява солариум и мобилна услуга за тен. Тя е помогнала на някои модели в Sports Illustrated издаването на бански придобива златния си блясък.

Лосиони и кремове за автобронзиране: Работният кон за тен без слънце, тези формули често са оцветени, за да можете да видите дали сте пропуснали някое петно. Най-добро за: както практикувани, така и начинаещи тенери. Тъй като тези формули не се абсорбират в кожата мигновено, имате няколко допълнителни секунди за смесване.

Мусове и гелове без слънце: Леки и бързо съхнещи, тези формули се нанасят лесно, така че можете да създадете покритие или да персонализирате за контуриране. Най-добро за: Опитни автобронзанти. Трябва да смесите бързо, преди цветът да се абсорбира.

Направи си сам спрейове за тен: Най-бързият начин за покриване на големи площи. Техниката има значение: Трябва да нанасяте равномерно от около 6 инча разстояние с кръгови движения. Най-добро за: Удряне на труднодостъпни зони като гърба. "Те разпределят само лека цветна мъгла, за да можете да постигнете резултати, които са като въздушен тен," казва Везириан.

Продължение

Как да нанесете автобронзант

Какъвто и тип автобронзант да изберете, правилата за гладък, равномерен цвят са едни и същи.

Подгответе кожата си. За да получите тен без ивици, трябва да започнете с гладка кожа. Преди да загори, Кели взема душ, бръсне краката си и отстранява мъртвата кожа и грубите петна с мек течен почистващ препарат и ексфолиращи ръкавици (можете да намерите тези леко изтръпнали ръкавици във всяка аптека). Луфа и сапун или скраб за тяло без масло също са добре. Просто бъдете сигурни, казва Везириан, да стоите далеч от ексфолианти със сол или захар, тъй като те обикновено съдържат масла, които се задържат върху кожата и предотвратяват абсорбирането на тенера. Подсушете се. "Вие изобщо не искате да се чувствате влажни," Кели казва. Ако има изсушени части на тялото, нанесете лек слой овлажнител и му дайте няколко минути да потъне в кожата ви. Сложете няколко ръкавици. Това ще предпази дланите ви от оцветяване и ще ви осигури гладкост "апликатор" да работя с. Vezirian препоръчва латексови ръкавици без пудра за еднократна употреба, типът, който колористите използват в салоните за красота. Работете отдолу нагоре. Нанесете автобронзант върху стъпалата, глезените, краката, бедрата, корема, гърдите и ръцете. Използвайте малко количество и разбъркайте с кръгови движения. По-леко с лицето. Изберете крем за тен без слънце, формулиран за лицето, или смесете продукта, който сте използвали върху тялото си, с лек овлажнител за лице. Поставете точка върху бузите, челото, носа и брадичката, разбъркайте. Разнесете го до слепоочията, линията на косата и челюстта. Оставете ръцете си последни. Махнете ръкавиците. Нанесете дезинфектант за ръце върху дланите си, така че да не абсорбират никаква формула, след това нанесете много малка мазнина върху върховете на ръцете си и разбъркайте. Buff. С леко влажна кърпа избършете всички области, които са склонни да хванат твърде много цвят, като лакти, колене и глезени. Бъди търпелив. Прочетете инструкциите на опаковката колко време да чакате, преди да се облечете или да си легнете, за да не пренесете цвета върху дрехите или чаршафите си. При някои формули това може да отнеме само няколко минути. "Чакам малко, но никога не съм оцветил нищо," Кели казва.