Ayurveda: Hoe u uzelf kunt helpen bij examens

Voorbereiding op afstudeer- en toelatingsexamens, sessies. Hoe te doen zonder liters koffie en andere stimulerende middelen? In Ayurveda, de traditionele Indiase geneeskunde, zijn er eenvoudige manieren die helpen stress en concentreren voorzichtig te verlichten.

In de canons van Ayurveda – misschien wel de oudste medische traditie ter wereld – is de preventie van verschillende aandoeningen niet minder belangrijk dan hun behandeling. Vertaald uit het Sanskriet “ayu” betekent “leven”, en “veda” – “kennis”. Deze “wetenschap van het leven” kwam naar ons uit Kerala, vanuit het zuidoosten van India. Evenzo is dit een filosofie en een manier van leven, die onze dagelijkse gewoonten, voeding, hygiëneregels omvat, evenals yoga, meditatie, natuurlijke genezende middelen en zelfs sommige soorten vechtsporten. Over het algemeen is Ayurveda gebouwd op het principe van het handhaven van harmonie en evenwicht tussen drie boards (katoen, Pitt en Kapha) – drie soorten energie die ons allemaal voeden, in verschillende verhoudingen worden gecombineerd en de geest en lichaam en lichaam verbinden. Dr. Unikrishan van het Center for Yoga Therapy, Ayurveda en Restorative Medicine “Kerala” nodigt ons uit om kennis te maken met verschillende eenvoudige trucs die helpen om gemakkelijker de stressvolle periode van examens te overleven.

Wanneer u wakker wordt

Op de hoogte brengen. Nachten voor het examen zijn altijd te kort. Когда будильник сделает свое дело, потрите ладони одна о другую, чтобы они разогрелись, приложите их к глазам так, чтобы пальцы легли на лоб, и подержите, пока тепло не разойдется. Nu, uit bed, kun je kijken naar de komende dag met enthousiasme en zonder het gevoel van “zand in de ogen”.

Massage als een geschenk

MASUP – Body Massage met behulp van plantenpoeders – geeft kracht. Oliemassages ontspannen: Dhara (stimulatie van het derde oog) elimineert

hoofdpijn, Abyang (algemene massage) verlicht spierkrampen en normaliseert de slaap. Een cyclus van procedures – van 3 tot 7 – een week voordat examens een echt geschenk kunnen zijn voor een moe werk en onrust van een student.

Een glas warm water op een lege maag. Zo’n drankje met een paar druppels citroensap en een druppel honing – een echte balsem voor onze spijsvertering en uitgescheiden organen. Citroen, de enige van alle citrusvruchten die rijk zijn aan vitamine C, behoort niet tot de zogenaamde zure producten* en heeft een gunstig effect op de zuur-base balans van ons lichaam, dat zich ontwikkelt onder invloed van voeding en het milieu. Volgens Ayurveda kalmeert zo’n “verduidelijkende” drankje perfect en reinigt het lichaam van gifstoffen gevormd tijdens de vertering van de vooravond van het voedsel.

Over het

“Ayurveda. Leven, gezondheid, levensduur »Robert Freedom

Het boek over de geschiedenis en filosofie van Ayurveda bevat ook praktische aanbevelingen. Het verwijst bijvoorbeeld naar de invloed van specerijen, groente-, vlees- en zuivelproducten op onze put (Sattva, Profile, 2012).

Aan tafel

Kauw langzaam. Onze maag doet een enorm werk en scheidt wat ons voedt van wat moet worden verwijderd – en in brede zin: we hebben het over zowel producten als onze emoties, ervaringen en zorgen. Het is gewoon nodig om de maag met je bondgenoot te maken. Hoe? Chew en Chew opnieuw – volgens Ayurveda is dit de sleutel tot evenwicht! In vooral gespannen periodes is de overbelaste maag niet in staat om hun werk volledig aan te pakken, als gevolg daarvan accumuleren gifstoffen, en angst, vermoeidheid, angst groeien met hen … het eerste stuk is vooral belangrijk: het is beter om het te kauwen aan de staat van de gelei. Speeksel bevat stoffen die nodig zijn voor de spijsvertering. Daarom is het niet nodig om te eten voor het scherm van de tv of computer – het absorbeert alle aandacht, en we sturen voedsel in de mond en slikken automatisch, bijna zonder kauwen.

Meer kurkuma en bananen. Net als nootmuskaat pacifieert kurkuma angst en stress, en banaan, volgens Ayurvedische diëtetiek, verfrist het lichaam. Het zal beter zijn om fruit, verse groenten en langzaam geabsorbeerde koolhydraten te concentreren – een pasta gemaakt van harde tarwe, rijst en andere granen. Vermijd vet, gebakken en vooral acuut (Basabi, Mosterd, Tabasco -saus …), evenals koffie met melk: een enorme hoeveelheid energie gaat naar de spijsvertering, wat het lichaam erg vermoeiend is.

Karaway -zaden helpt om geheugenhiaten goed te maken, die zo nodig is om kennis te leren. En om de huidproblemen veroorzaakt door stress en vermoeidheid het hoofd te bieden, kunt u een kleine kruidnagel toevoegen aan thee, die ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

Tijdens de Dag

Verwarm de achterkant van het hoofd. Aangezien de zones die verantwoordelijk zijn voor de herinnering zich achter in onze hersenen bevinden, aarzel dan niet om de nek vaker te wrijven – ook tijdens het examen. Het is ook nuttig in circulaire bewegingen om whisky te masseren.

Verzadig het lichaam met zuurstof. Je kunt gewoon lopen, diep ademhalen, met je handpalm aaien of zelfs een groene boom knuffelen om je energie goed te maken. Krijg 5-10 minuten na het eten, onthouden dat er niet tevergeefs wordt verloren: hoe meer zuurstof het lichaam ontvangt, hoe betere vertering en slaap.

Masseer de hoofdhuid met sesamolie (In het geval van allergieën kan het twee keer per week worden vervangen door olijf). Besteed speciale aandacht aan het punt in het midden van het voorhoofd aan de grens van het haar – dit zal helpen de duidelijkheid van het denken terug te brengen.

Voor bedtijd

Meditatie en voetbad. Voeg een handvol zeezout toe aan warm water, laat je benen er 5 minuten in zakken. Ontspan, onthoud de aangename momenten van de afgelopen dag. Onthoud de onaangename en “los” ze op in water. Laat je tijdens deze minuten aan iets anders dan je studies denken-de droom van dit zal alleen maar rustiger zijn.

Een glas warme melk voor het slapengaan Met meerdere kardemomkorrels en mogelijk zal een lepel honing helpen om slapeloosheid te voorkomen. Eindelijk, met je handen, als een top, kam je haar zacht, streiding bewegingen … en oogleden zullen zichzelf vallen.

* De lijst met zure en omsluitende producten is bijvoorbeeld te vinden op de website van de Imwerden, Imwerden Electronic Library.de

Leave a Reply