Ga tegen iedereen in en vind je weg

Zodra ze het leven op pad waren, volgen ze de routes die begrijpelijk waren voor hun geliefden. Maar iets bracht hen aan dat de weg die zo eenvoudig en handig voor anderen leek, niet voor hen werd gelegd. En zij gaven de voorkeur aan hun.

“Ik begreep hoe geweldig het is om geld te krijgen voor wat je leuk vindt!””

Alexey, 65 jaar oud, voorheen een bioloog, tegenwoordig een operacriticus

“Vijf of zes jaar lang, niets interessants en belangrijker dan muziek en theater bestond voor mij. Maar ik ben opgegroeid in de familie van een fysioloog, waar nauwkeurige wetenschappen werden vereerd … ik en vreemde talen klikten als noten-Engels, Frans, Duits. Hij was bezig met Latijn, leerde later het oude Grieks om Sophocles “Antigon” te vertalen. In het schooltheater overtrof hij alles – van Khlestakov tot Hamlet.

Moeder verborg mijn hobby’s voor haar vader en beschermde mijn onafhankelijkheid, ondanks het feit dat de oudere broers en zus volledig ondergeschikt waren aan haar ouders. Ik was de jongste, mijn moeder hield vooral van me en verbergde het niet. De broers plaagden me zelfs met een “heilige koe” omdat ze me altijd verdedigde. Dankzij de liefde van mijn moeder voelde ik eigenlijk geen ongemak in mezelf, dit gevoel kwam later. En in de kindertijd wist ik gewoon dat ik goed leef.

In de tiende klas kreeg ik – op advies van mijn vader – tot een lezing door professor in biochemie Eugene Severin, een zeer slimme, artistieke persoon. Ik werd zo gevangen genomen door de vooruitzichten van de biologische wetenschap dat ik na school, tot de vreugde van mijn ouders, besloot om de biofac van Moskou State University te betreden. Toegegeven, in de wiskunde pakte hij de drie en verkortte hij de punten, maar voor kinderen prominente wetenschappers maakten uitzonderingen – en ik werd gecrediteerd.

Vrienden steunden me en beseften dat ik deze stap nodig had: alleen kunst stond me toe mezelf te voelen

Ik heb mijn positie van “dieven” ervaren als een ondraaglijke belediging, een echte blessure … en hoewel ik goed heb gestudeerd, overleefde ik in het eerste jaar de moeilijkste depressie. Op de derde herhaalde ze zichzelf, en ik ging zelfs naar de filologische faculteit met domme gesprekken over de vertaling.

Tegelijkertijd begonnen schandalen met mijn ouders – als gevolg daarvan haalden ze me over om de biofac af te maken. Ik bezweek alleen aan hun overtuiging omdat om de situatie te veranderen, het noodzakelijk was om gigantische stappen te ondernemen, maar hiervoor had ik niet genoeg kracht of vastberadenheid.

Al die tijd ging ik bijna elke dag naar Opera, ballets en concerten. Ik nam collega’s van het Institute of Molecular Biology – toen was het een zeer intelligente omgeving: praten over Thomas Manne, Fellini of Schnita waren de norm, en in deze zin kamagra voelde ik me daar zeer comfortabel daar. Maar nadat ik het proefschrift had verdedigd, besloot ik: ik wil niet meer met biologie omgaan! Vrienden steunden me en beseften dat ik deze stap nodig had: alleen kunst stond me toe mezelf te voelen.

Op dat moment was ik zo beslissend afgestemd dat ik klaar was om de wetenschap zelfs op straat te verlaten … maar ik werd uitgenodigd om bij de uitgeverij te werken, aan het Department of “Library of World Literature”. En hoewel ik tegen die tijd veel vertaalervaring had opgebouwd, beschouwde ik mezelf niettemin als een redacteursprofessional en betwijfelde ik in eerste instantie.

De uitstekende vertaler Sergei Osherov overtuigde me eindelijk, die gewoon zei: “We weten beter”. Hij was het die me hielp om te initiëren. Ik begon te werken in een uitgeverij en op de allereerste dag realiseerde ik me: hoe geweldig het is om geld te ontvangen voor een baan die je echt leuk vindt!

Ik heb het beroep veranderd, maar niet zozeer is mijn leven veranderd als zelfbewustzijn: ik realiseerde me dat ik in de goede richting bewoog

Maar ik ben de muziek niet vergeten. In 1985 stuurde hij een artikel over het Bolshoi -theater naar de literaire gazeta, ze vond het leuk, veroorzaakte veel reacties. Dus ik werd een professionele muzikale criticus. Toegegeven, hij complex vanwege het feit dat hij geen academisch onderwijs in muziek had, totdat de zanger en muziekoloog Svetlana Savenko zeer belangrijke woorden voor mij uitsprak: “Je kunt kalm zijn, je voelt de muziek als muzikant”.

Op dat moment leefde de vader niet meer. En de moeder van de verandering in mijn leven was geschokt: ze was er tenslotte zeker van dat ik in de wereld van de wetenschap op een rode loper zat te wachten … ze accepteerde ze pas nadat ik het hoofd van het Sacro Art Festival in Duitsland werd : Solid Editions wijdde het eerste festival hele strepen. Het blijkt dat mijn moeder extern bewijs van mijn succes nodig had. Ik had geen bewijs nodig en ik was boos op haar.

Het blijkt dat ik het beroep heb veranderd, maar niet zozeer mijn leven is veranderd als zelfbewustzijn: ik realiseerde me dat ik in de goede richting bewoog. En hoewel de tevredenheid van ambities voor mij nooit een einde is geweest, ben ik blij dat ik, als opercriticus, ook internationale erkenning kreeg: ik schrijf voor het solide Duitse tijdschrift Opernwelt en was voor een tijdje deel uit De European Academy of the Musical Theatre. Maar toch, het is veel belangrijker dat ik mijn favoriete ding doe en leef met een gevoel van repatiëntiteit, innerlijke vrijheid. In één woord, geluk “.

“Alleen soms werd ik gestoord door de gedachte: is het allemaal? Dat is alles wat ik in staat ben?””

Maryana, 38 jaar oud, in de vorige filoloog, Make -Up -artiest

“Mijn familie is een clan van leraren van onderwijsinstellingen van alle gelederen en strepen. En wat ik zou doen met de filologische faculteit, wist ik, zo lijkt het, zelfs voordat ik leerde spreken. Onze familie was vriendelijke, inspirerende toespraken werden gehouden, Smart Books werden elk weekend gelezen – een reis naar musea. Elke week onthouden iedereen verschillende nieuwe verzen of strofen.

En hoe gebeurde het dat ik vanaf mijn jeugd absoluut doof was voor poëzie, talen en literatuur? Ik herinner me dit gevoel van extreme verdwaalde, onhandigheid, onnatuurlijk! Maryana zal beginnen. ” – En mijn tong blijft aan het strottenhoofd, mijn knieën trillen, ik raak in de war in woorden. Het was geen angst voor straf, maar een angst voor vijandigheid of de vijandigheid van de moeder, vóór de verrassing van de zussen: “Hoe? Je houdt niet van zulke briljante gedichten?””

Natuurlijk ben ik de filologische faculteit ingevoerd. Ik ging naar lezingen en seminars, zat in een lezer. Maar ik deed dit allemaal mechanisch, hoe ik het mechanisch moest doen en lunchte. Nee, niets van dat soort in mij “gekookt” – geen gewelddadige wanhoop. Soms gleed de gedachte alleen maar uit: ‘Dus wat – en dat is alles? Alles waar ik in staat ben?””

Mijn leven is toevallig veranderd: een vriend van de avondafdeling, kijkend naar mij, zei: “Luister, je hebt geweldig haar en een heel mooie huid. Mijn vriend studeert in make -upartiesten, ze heeft een model nodig om een ​​examen te halen. Wil niet gaan?””

Ik dacht en stemde ermee in. Een vriend slaagde voor het examen “op mij” en ik werd uitgenodigd om weer te komen. Ik kwam en liep lange tijd door de gang, keek naar de gewone modellen in interessante, aantrekkelijke vrouwen. Het was een wereld die me helemaal onbekend was voor mij-Cheerful, kleurrijk, vol met een aantal compleet verschillende geuren en geluiden.

Ik ging daar met een stevige beslissing om mezelf te proberen in dit magische beroep. Ik begon Engelse lessen te geven, schreef cursussen voor luie klasgenoten en vervolgens diploma’s. Dus ik verdiende mijn eerste make -upcursussen.

Papa kwam naar me toe, omhelsde en zei dat elke persoon vrij is om zijn eigen pad te kiezen, dat niemand iets durft op te leggen

Toen ik mijn beslissing thuis meldde, brak er een ramp uit. Vader, zonder te luisteren, pakte mijn tas, schudde een cosmetische tas op de vloer, de inhoud waarvan ik zo zorgvuldig had verzameld – ik heb geld bespaard voor elke borstel! – en begon alles te stampen met zijn voeten en te schreeuwen.

Maar vreemd: hoe luider hij schreeuwde, hoe gemakkelijker het voor mij werd. Ik zag zijn machteloosheid voor de mijne – de eerste in mijn leven! – een duidelijke een van hun eigen beslissing. En ze voelde haar zaak. Hoe verschrikkelijk deze scène ook was, ik ben mijn vader dankbaar voor het tonen.

De tijd verstreken, en dus nodigde ik mijn ouders uit voor de première van de eerste grote speelfilm, in de bemanning waarvan ik werkte. Ze kwamen. Na het kijken kwam mijn vader naar me toe, omhelsde en zei dat iedereen vrij is om zijn eigen pad te kiezen, dat niemand iets durft op te leggen aan iemand en dat hij dit begreep, waarschijnlijk te laat. “Maar ik heb er altijd van gedroomd om te tekenen,” gaf hij aan mij toe.

Een maand later was hij weg. Als ik hulde bracht aan het geheugen van mijn vader, herstelde ik aan de universiteit en studeerde er nog steeds af. Maar ik blijf doen wat ik echt leuk vind – een kleedkamer “.

Leave a Reply