Je kunt zelf met tarotkaarten werken

Tarot -kaarten kunnen ons helpen bij het oplossen van problemen – en hiervoor is het niet nodig om hun fortuin -vertellende betekenis te kennen of in voorspellingen te geloven. Psychologisch werk met hem is gebouwd op andere wetten. Wat? Verklaringen en instructies van de psycholoog Anton Vorobyov.

“Tarot -kaarten kunnen worden gebruikt als een instrument in onafhankelijk werk met verschillende levenssituaties: het probleem van het kiezen, zoeken naar oplossingen, communicatieproblemen, evenals naar zelfkennis: om je emotionele toestand te bestuderen, om hun verlangens te verduidelijken, aan Bepaal waarden en hun doel. Het is niet nodig om de algemeen geaccepteerde interpretatie van kaarten hiervoor te kennen – u kunt hun boodschap begrijpen door de personages te ontcijferen in overeenstemming met de individuele betekenis die zij voor u hebben. Het feit is dat de in de kaarten gepresenteerde beelden universeel zijn (bijvoorbeeld berg, water, bloem, liniaal), maar tegelijkertijd vult ieder van ons met onze eigen betekenis met veel tinten. En deze betekenis verandert afhankelijk van de vraag die we stellen, en van de situatie waarin we zijn. Op de kaart trekt de keizerin op een gegeven moment bijvoorbeeld een tarweveld aan, in het andere – een vrije pose van een vrouw, in de derde – bomen achter haar rug of gele achtergrond van de achtergrond. Bovendien kan iemand op dezelfde kaart zien, geen volwassen tarwe, maar bloeiende narcissen-en dan kan het werken met wat de narcissen voor hem betekenen.

Waar te beginnen?

Voor onafhankelijk werk heeft u nodig: notebook, handvat en dek van tarotkaarten. Ik werk meestal met de Ryder-Uayt Ryder, want in dit deck hebben alle 78 kaarten plottekeningen en het was het als basis voor de meeste moderne decks. Maar je kunt degene nemen die je leuk vindt, vooral als je van plan bent om alleen te werken met senior lassans 1 die afbeeldingen in een dek hebben.

Kladblok en pen zijn nodig om vragen en antwoorden op te nemen. Er wordt mij vaak gevraagd waarom je ze niet zomaar kan herinneren. Uit ervaring weet ik dat https://www.kataee.com/2021/10/11/transfender-going-out-with-started-various-other/ we, samen met kaarten, de symbolische wereld in een speciale staat van bewustzijn duiken, die in de realiteit verwant is aan een droom. In deze toestand worden beide vragen en antwoorden gemakkelijk vergeten, en we bevinden ons in verwarring, als we, nadat we het antwoord hebben ontvangen, ons niet langer kunnen onthouden waar het mee verband houdt. Onze aantekeningen zullen ons ook in de toekomst helpen om het verloop van de gebeurtenissen te herstellen wanneer we een hint nodig hebben of als we contact willen opnemen met een psychotherapeut voor een meer gedetailleerde studie van persoonlijk materiaal (pijnlijke herinneringen, tegenstrijdige gevoelens …), die kunnen stijgen Tijdens ons onafhankelijke werk.

Zorg ervoor dat niemand je stoort en niets leidt je af. Het is beter om de mobiele telefoon uit te schakelen, en niet alleen omdat deze zal interfereren, maar ook omdat je tijdens zo’n werk niet moet praten met mensen die in een andere omgeving zijn: het is zeer waarschijnlijk dat je te ondergedompeld zult zijn in je ervaringen in opdracht om adequaat op hun verzoeken te reageren.

Nou, als in de kamer waar je werkt twee stoelen of ruimte genoeg zijn om van de ene plaats naar de andere te gaan.

En nu, als je dit allemaal hebt opgeslagen, kun je beginnen.

10 stappen om het probleem op te lossen

  1. Formuleer uw vraag en schrijf deze op.
  2. Meng senior lasso of het hele dek van kaarten en zet voor je kaarten op een rij of in verschillende rijen met afbeeldingen omhoog.
  3. Sluit je ogen en zeg je vraag, tegen jezelf of hardop, wendend tot de kaarten, als wijze adviseurs. Bijvoorbeeld: “Wat is er beter voor mij om te doen in mijn situatie?”Of” Ik heb een gevoel van verwarring in een relatie met mijn moeder (baas, vriend …). Help me te begrijpen: waar is precies mijn toestand aan gerelateerd?””
  4. Open je ogen en kijk naar de kaarten. Kies de kaart die volgens u uw vraag zal beantwoorden. Dit is meestal de eerste kaart die je aantrekken. Het is belangrijk om de geest en de intuïtie hier uit te zetten. Velen hebben op dit moment het gevoel dat ze niet naar de kaart kijken, maar de kaart wenkt hen met hun uiterlijk. Meestal duurt de keuze een paar seconden. Neem de geselecteerde kaart en de rest kan nu worden opzij gezet.
  5. Kijk goed naar uw kaart. Welke symbolen zijn opvallend voor uw oog, wat uw aandacht trekt in de eerste plaats? Alles wat hier past, het kan de afbeelding van de maan op de kaart met dezelfde naam zijn, of bijvoorbeeld de bovenkant van de berg op de nesterkaart. Als twee personages tegelijk opvallen en je kunt niet kiezen welke belangrijker is – goed, werk met twee. U kunt een notitie maken in het notitieboekje over welke tekens u hebt gekozen.
  6. Strek je hand uit met de kaart voor je en concentreer je op het symbool dat je aandacht trok. Direct naar hem toe, herhaal je vraag – hardop of naar jezelf – hem langzaam en duidelijk uitspreken.
  7. Zet een stoel over de plaats waar je hand met een kaart net is geweest. Scheid deze stoel. Als er geen stoel is, neem dan een stap in deze richting en draai je om de plaats waar je eerder zat.
  8. Stel je voor dat je een symbool op de kaart bent geworden die naar de vragenvraag kijkt. Nu ben je dit symbool. Voel je als een maan, berg of keizerin, neem deze rol mee. Probeer de energie van dit symbool te voelen. Gewoon ze worden. Het is voor sommigen gemakkelijker om zichzelf te associëren met een element van de kaart wanneer ze ernaar kijken, en iemand gemakkelijker om zijn ogen te sluiten en zichzelf te zien in de vorm van dit beeld. U kunt verschillende opties proberen. Prite de toegang tot de rol van 5-10 seconden.
  9. Stel je nu voor hoe je een vraag hoort die aan je wordt gericht als een symbool van de plaats waar je oorspronkelijk zat. Luister naar jezelf – en een intern antwoord zal naar je toe komen. Dat wil zeggen dat jij, als een maan, berg of keizerin, de vraagvraag beantwoordt? Meestal is het eerste antwoord het meest correct. Het is opnieuw dat het belangrijk is om de informatie die is gekomen niet te analyseren, maar gewoon om vast te leggen wat er komt.
  10. Ga nu terug naar uw plaats en hoor het antwoord van het gekozen symbool opnieuw. Schrijf dit bericht op. Als dit antwoord niet genoeg is en u iets wilt verduidelijken, formuleer de vraag opnieuw en herhaal de procedure. Ga door totdat de dialoog is uitgeput: totdat je het gevoel hebt dat je een begrijpelijk en bevredigend antwoord hebt ontvangen. In de regel zijn wijzigingen van 3 tot 7 rollen vereist. Als je eerst twee tekens hebt gekozen, herhaal dan het werk op hetzelfde algoritme met het tweede element op de kaart.

Nu heb je een kleine opgenomen dialoog die je opnieuw kunt lezen en die een compleet of gedeeltelijk antwoord op je vraag bevat. Als het niet mogelijk is om het antwoord te horen, dan is dit niet de vraag waarmee u alleen kunt werken. Onafhankelijk werk komt tot een doodlopende weg wanneer het interne conflict te emotioneel geladen of te traumatisch is. In deze gevallen is de hulp van een specialist vereist. Maar in de meeste gevallen is het mogelijk om op zijn minst het verontrustende onderwerp te begrijpen of zelfs een oplossing te vinden.

Hoe werkt het?

Ik zal dit met een metafoor uitleggen. Laten we ons voorstellen dat ons onbewuste een enorme oceaan is, en bewustzijn is een schip dat erop drijft. De oceaan bevat verschillende levende wezens: vissen, weekdieren, krabben enzovoort. Dit zijn verschillende symbolen die we kunnen waarnemen in dromen en fantasieën. Wanneer we ons zorgen maken over welke reden dan ook, is het precies het symbolische ‘levende wezen’ dat gerelateerd is aan ons interne conflict of staat die dichter bij het oppervlak van het water ligt. Overdag kunnen we de beweging van personages uit de diepten van het schip opmerken. Stel dat dolfijnen het onderwerp eenzaamheid symboliseren. En wanneer we eenzaamheid ervaren, beginnen de dolfijnen het oppervlak van het water te benaderen. Maar vaak blijven ze op zo’n afstand dat we niet zichtbaar zijn vanaf ons schip, het is een dolfijn, haaien of hellingen. We zien alleen een wazig silhouet. En het is waarschijnlijk dat we ze dichterbij zullen willen zien om te begrijpen wie er is. Hoe ze te lokken? Hiervoor moeten we hun gewoonten kennen. En laten we zeggen, we weten dat elk type van deze feeënfauna alleen op zo zichzelf reageert. En we hebben veel posters aan boord van het schip met dierenbeelden. Als we deze wet van gelijkenis kennen, hangen we langs de zijkanten van het beeld van allerlei soorten mariene inwoners. En nu kunnen we opmerken hoe de dolfijn uit de foto van de dolfijn springt – ons symbool van eenzaamheid, die we nu in al zijn glorie kunnen zien en niet verwarren met iemand anders.

Tarotkaarten werken zoals deze posters op het schip. De tekeningen erop hebben een aantrekkelijk vermogen om ons onbewuste te vervullen, en wanneer we een staat ervaren, lijken onze interne symbolen hun eigen soort in de elementen te herkennen. Wanneer we de rol van dit fragment van elke kaart spelen, hebben we de mogelijkheid om het te vertalen van de “Dolphin” -taal in de mens “.

Leave a Reply