Sjemenke bundeve jedan su od sastojaka u umaku od meksičkog krtice.

Sjemenke bundeve jedan su od sastojaka u umaku od meksičkog krtice.

U nekim slučajevima se na samoj biljci može ostaviti cijela gomila grožđa (osušena vinovom biljkom). Obično, njihov sadržaj vlage ne smije prelaziti 16% suhe težine.

Temeljito sušeni grožđice zatim se dodatno stavljaju, stavljaju, razvrstavaju se i čiste kako bi se dobile visokokvalitetne, sušene bobice. Na veleprodajnoj razini, grožđice se obrađuju i ocjenjuju dalje prije posla na tržišta.

Vrste (sorte) obrađenih grožđica:

tipa I – bez sjemena.

Tip II – Zlatno sjemenke.

Tip III – grožđice sa sjemenkama.

tipa IV – sultana.

tipa V – Zante Currant.

Tip VI – miješane vrste ili sorte.

10 nevjerojatnih zdravstvenih prednosti grožđica

grožđice, poput osušenih marelica, smokava i šljiva, gusti su izvori energije, vitamina, minerali i antioksidanti. Uz to, prepuni su mnogih polifenolskih antioksidanata, prehrambenih vlakana i drugih fitonutrijenta i drugih zdravlja.

Ukupna izmjerena antioksidansna čvrstoća (ORAC vrijednost) od 100 g uzgajanja je 3037 µmol troloks ekvivalenta (TE) Svježe grožđe 1118 µmol TE/100 g.

Kao i u grožđu, grožđice sadrže i fitokemijski spoj resveratrol. Resveratrol, polifenolni antioksidans, ima protuupalne, antikancerogene aktivnosti spuštanja kolesterola u krvi. Studije sugeriraju da je otkriveno da resveratrol ima zaštitno djelovanje protiv karcinoma poput melanoma, debelog crijeva i prostate i bolesti poput koronarne srčane bolesti (CHD), degenerativne živčane bolesti, Alzheimerove bolesti i virusnih/ gljivičnih infekcija.

Također, resveratrol smanjuje rizik od moždanog udara mijenjajući se na staničnoj molekularnoj razini unutar krvnih žila. To se prvo čini smanjenjem osjetljivosti oštećenja krvnih žila smanjujući aktivnost angiotenzina (sistemski hormon koji uzrokuje suženje krvnih žila koji bi povisio krvni tlak) i drugo, povećanom proizvodnjom vazodalatorske tvari, dušikov oksid (koristan spoj koji je uzrokuje opuštanje krvnih žila).

Kao u grožđu, posebno onih izvedenih iz crvenog/ljubičastog grožđa, vrlo su visoki u antocijaninima, još jedna klasa polifenolnih antioksidansa. Otkriveno je da antocijanini imaju anti-alergične, protuupalne, antimikrobne i antikancerogene aktivnosti.

100 g grožđice osiguravaju 3,7 g ili 10% dnevno potrebnih razina prehrambenih vlakana. Studije sugeriraju da umjerena vlakna u prehrani pomažu u nižoj tjelesnoj težini, koncentraciji kolesterola u krvi i učestalosti raka debelog crijeva i dojke. Uz to, pomaže u ublažavanju epizoda zatvora smanjenjem vremena prijevoza crijeva. Nadalje, oni također obiluju u flavonoidnim spojevima kao što su tatarska kiselina, tanini, katehini itd. Zajedno s inulinom i vlaknima, ti spojevi pomažu u glatkim pokretima crijeva kroz njihovu laksativnu funkciju.

oni su bez glutena bez glutena Protein i može se sigurno konzumirati kao alternativna zdrava hrana od strane ljudi koji su netolerantni na gluten.

grožđice su gusti izvori minerala poput kalcija, željeza, mangana, magnezijevog bakra, fluorida i cinka. Bakar i mangan su bitan kofaktor za antioksidans enzim, superoksid dismutazu. 100 g osigurava 23% dnevnoj razini željeza.

Nadalje, bogate su srčanim elektrolitom, kalijom. 100 grama drži 749 mg kalija. Suprotno pritiskom učinaka natrija, to smanjuje otkucaje srca, krvni tlak, a tamo pomaže spriječiti moždani udar, CHD i periferne vaskularne bolesti.

Nadalje, oni su također dobar izvor nekih vitamina od B-kompleksa, poput tiamina , piridoksin, riboflavin i pantotenska kiselina.

Pogledajte donju tablicu za dubinsku analizu hranjivih sastojaka:

grožđice bez sjemenki (vitis vinifera), hranjiva vrijednost na 100 g, ORAC vrijednost 3037, ( Izvor: USDA Nacionalna baza podataka o hranjivim tvarima)

Principlenuurtrijem vrijednosna vrijednost RDAEnergy299 kcal15%ugljikohidrata79.18 G61%proteina 3,07 G5,5%Ukupna masti0,46 G1,5%COLESTEROL0 MG0FOFATS FIBERS 3110%G10% Niacin0.766 mg5%Pantothenic acid0.095 mg2%Pyridoxine0.174 mg13%Riboflavin0.125 mg10%Thiamin0.106 mg9%Vitamin A0 IU0%Vitamin C2.3 mg4%Vitamin E0.12 mg1%Vitamin K3.5 µg3%ElectrolytesSodium11% 1 mgpotasium749 mg16%mineralscalcium50 mg5%bakar0,318 mg35%željezo1,88 mg23%magnezij7 mg2%mangan0,299 mg12%-c-c-µg-µg-µg0.6-unc. –kripto-ksantin-ß0 µg–lutein-zeaksantin0 µg-

Odabir i skladištenje

Raisini dolaze u različitim razredima, virusnim varijama i marki. Tijekom kupovine pažljivo potražite visoke grožđice nicozero sastojci skokni do ovih tipova od autentičnih marki.

Kupite grožđice koje su pune i na izgledu. Savršeno je imati fine bore. Uvijek odaberite visokokvalitetno grožđe budući da podstandardne bobice imaju tanko meso, loš okus i okus.

Izbjegavajte stare zalihe kao i one s viškom vlage, plijesni ili pogođenih sunčevom suncem, ožiljcima, ozljedom insekata, Mehanička ozljeda koja može ozbiljno utjecati na njihov izgled, jestivost i kvalitetu.

biti suho voće, grožđice imaju dug rok trajanja. Oni ostaju dobro kad se pohranjuju u hermetičke posude i stavljaju se od vlage, vlage, sunčeve svjetlosti i visoke temperature. Oni se također mogu pohraniti u hladnjaku.

produljeno hladno skladištenje može rezultirati taloženjem njihovog sadržaja šećera. Međutim, to ne bi trebalo nadoknaditi njihovu kvalitetu. Može se preokrenuti tako što ih samo natapate u kuhanoj vodi nekoliko minuta kako bi se otapali kristali šećera.

Metoda pripreme i posluživanja

Waffle s dodanim grožđicama.Photo: Miss Uppuk

grožđice su jedna od najtraženijih predmeta koristi se u slastičarskom.

Evo nekoliko savjeta za posluživanje:

Uživajte kao zalogaj, bez ikakvih dodataka.

Posipajte voćne salate i sladolede, deserte, itd.

Dodajte pekarske predmete poput čokolade, kolačića, muffina, kruha, pudinga, keksa, kolača, vafla itd.

u Iranu, Indiji, Pakistanu i drugoj južnoj Azijskoj regiji gdje su popularni kao kismish (sultanas), dodani raznim slatkim i slanim jelima.

U njima se može uživati s drugim suhim voćem (marelice, datumi, šljiva) i orasima poput badema, makadamije, makadamije. .etc.

Sigurnosni profil

Grž, posebno zlatna sorta, tretiraju se sumpornim dioksidom koji može pogoršati astmu i druge alergijske Reakcije kod osoba osjetljivih na sumpor. Pažljivo pročitajte naljepnice koje mogu uputiti o proizvodima tretiranim sumporom prije upotrebe. Međutim, prirodni proizvodi sušeni suncem sigurni su za upotrebu čak i kod tih ljudi. (Medicinski odricanje od odgovornosti).

Također pročitajte ≻≻-

≺≺ Činjenice o prehrani grožđa.

≺≺ Goji Berry Nutrition Facts .

≺≺ Natrag na plodove od grožđica. Posjetite ovdje za impresivan popis svih sorti voća s potpunim ilustracijama njihovih činjenica o prehrani i zdravstvenih koristi.

≺≺ Natrag na početnu stranicu.

Daljnje čitanje i resursi:

Pogledajte Stranicu Stranica Stranica Stanford School of Medicine- prehrana kako biste smanjili rizik od raka.

USDA Nacionalna baza podataka hranjivih sastojaka.

činjenice o prehrani sjemenki bundeve sjemenke bundeve (pepita) jestive su jezgre voćne bundeve. Sjemenke su, uistinu, koncentrirani izvori mnogih vitamina, minerala, antioksidanata i esencijalnih aminokiselina poput triptofana i glutamata. povrće podrijetlom iz Meksika. Znanstveno ime: Cucurbita Pepo. U Srednjoj Americi, zaluđene i nježno pečene jezgre od bundeve popularno su poznate kao Pepita.

sjemenke bundeve (cijela). Napomena za cijelo sjeme s ljuskom pepela-bijele boje. jezgre bundeve. Napomena za jezgre masline zelene boje. Zrelo voće bundeve. (Fotografija ljubaznošću: Terren)

Voćna bundeva se uzgaja obično kao usjev na terenu. Međutim, u nekim dijelovima srednje Europe (Stirijska provincija u Austriji, Sloveniji i Mađarskoj) uzgajaju se isključivo za svoje jezgre na komercijalnoj razini kao glavni uljni usjev.

Normalno je voće bundeve bundeve dopušteno da sazrijeva u potpunosti kako bi se prikupile kvalitetne jezgre. Svako voće može sadržavati do 250 g sjemenki krem-bijele sjemenke smještene u svojoj središnjoj šupljoj šupljini zapletenoj u mrežnim vlaknima.

sjemenke bundeve su polu-ravne, imaju tipični jajoliki oblik s konusnim vrhom. Unutar, jestive, maslinovo-zelene jezgre su slatke, mastan u teksturi i orašastih orašastih plodova. Pepita se uživa kao grickalica i dodaju se desertima i slanim posudama.

Zdravstvene prednosti sjemenki bundeve

hrskava, ukusna sjemenki bundeve visoke su u kalorijama; Oko 559 kalorija na 100 g. Također, prepuni su vlakana, vitamina, minerala i brojnih antioksidanata koji promoviraju zdravlje.

Njihova visoka kalorična vrijednost uglavnom dolazi od proteina i masti. Nadalje, pepita je posebno bogata mononezasićenim masnim kiselinama (MUFA) poput oleinske kiseline (18: 1) koja pomaže sniziti lošu LDL-kolesterol i povećati dobre razine HDL-kolesterola u krvi. Istraživačke studije sugeriraju da mediteranska prehrana koja je liberalna u mononezasićenim masnim kiselinama doprinosi sprečavanju koronarnih bolesti i rizika od moždanog udara favorizirajući profil lipida zdrave krvi.

sjemenke bundeve nose protein dobre kvalitete. 100 g sjemenki osigurava 30 g ili 54% preporučenog dnevnog dopuštanja proteina. Također, sjemenke su izvrstan izvor triptofana aminokiselina i glutamata.

triptofan se pretvara u serotonin i niacin. Serotonin je korisna neurokemijska često označena kao tableta za spavanje prirode. Nadalje, triptofan je prekursor B-kompleksnog vitamina, niacina (60 mg triptofana = 1 mg niacina).

glutamat je bitan za sintezu gama-amino butične kiseline (GABA). GABA, neurokemijska anti-stresa u mozgu, pomaže u smanjenju anksioznosti, živčane razdražljivosti i drugih neurotičnih stanja.

sjemenke bundeve su vrlo dobar izvor antioksidacijskog vitamina-E; sadrže oko 35,10 mg tokoferol-gama na 100 g (oko 237% RDA). Vitamin-E je moćan antioksidans topiv u lipidu. Sprječava stanice tkiva iz oksidantne ozljede posredovane slobodnim radikalima. Dakle, ITHELPS održava integritet sluznice i kože štiteći od štetnih slobodnih kisikovih radikala.

jezgre bundeve također su izvrstan izvor B-kompleksne skupine vitamina kao što su tiamin, riboflavin, niacin, pantothinska kiselina , vitamin B-6 (piridoksin) i folates. Ti vitamini djeluju kao kofaktori za različite enzime tijekom metabolizma staničnog supstrata u ljudskom tijelu. Osim toga, niacin pomaže u smanjenju razine LDL-kolesterola u krvi. Zajedno s glutamatom, pojačava aktivnost GABA unutar mozga, što zauzvrat smanjuje anksioznost i nervoznu razdražljivost.

Nadalje, sjeme sadrže dobre količine esencijalnih minerala poput bakra, mangana, kalija, kalcija, željeza, magnezija, magnezija , cink i selen.

Kao i kod pinjola, sjemenke bundeve također su vrlo bogati izvori mangana (osiguravaju 4.543 mg na 100 g, oko 198% dnevno preporučenog unosa). Mangan je važan ko-faktor za antioksidans enzim, superoksid dismutazu. Stoga, konzumacija jezgara bundeve pomaže razviti otpornost protiv zaraznih sredstava i uklanjaju štetne radikale bez kisika.

Ljekovite vrijednosti sjemenki bundeve.

Istraživačke studije sugeriraju da su neki kemijski spojevi u bundevi bundeva Sjemenke posjeduju DHEA (di-hidro-epi-androstenedion) hormonske akcije koje blokiraju na razini receptora. Izloženost visokim razinama DHEA može dovesti do gonadnih tumora. Dakle, ta sjemenki mogu smanjiti rizik od karcinoma prostate i jajnika kod ljudi.

Pored toga, eksperimentalne studije sugeriraju da određeni fitokemijski spojevi u ulju sjemenki bundeve mogu imati ulogu u prevenciji dijabetičke nefropatije (dijabetični bubreg (dijabetični bubreg (dijabetični bubreg bolest).

Pogledajte donju tablicu za dubinsku analizu hranjivih sastojaka:

sjemenke bundeve, sušene, prehrambene vrijednosti na 100 g.

(Izvor: USDA Nacionalna baza podataka o hranjivim tvarima) PrincipENientrient Complacent RDAENGENGINE59 KCAL28%ugljikohidrata10,71 g8%proteina30.23 G54%Ukupni FAT49,05 G164%MG0%PANTAIC FIBEN6 G16 G16 G16 G16 G16 G16 G16 mg15%piridoksin0,143 mg11%riboflavin0.153 mg12%tiamin0,273 mg23%vitamina A16 IU0.5%vitamina C1,9 µg3%MGCPCESCOLYTSCOLYTSODSODOD 343 mg149%željezo8,82 mg110%magnezij592 mg148%mangan4,543 mg198%fosfor1233 mg176%selen9,4 µg17%cink7,81 mg71%phyto-nutrientsCarot—ß9 G-Crypto-ksantin-ß1 µg–lutein-zeaksantin74 µg-

Odabir i skladištenje

Pie Pie za sjeme bundeve. Možete pronaći cijelo sjemenke, rugano, pečeno itd., Izloženo u Grocystores. U Latinoamerikama se sjemenke i pečene sjemenke bundeve nazivaju pepita.

dok kupuju cijelo sjeme traže jednolično, kompaktno, krem-bijelo ili svijetlo žuto sjeme boja koje se osjećaju teškim u ruci i daju a Dobar metalni zvuk.

Izbjegavajte tanko, sjemenke male veličine, dok daju nekvalitetnu jezgru. Oni bi trebali biti oslobođeni pukotina, kalupa i mjesta i bez razmaženog mirisa.

cijelo sjeme drže dobro nekoliko mjeseci smještenih na hladno suho mjesto. Međutim, ubrzane jezgre bundeve ubrzo se pogoršavaju ako su izložene toplim, vlažnim uvjetima; Stoga bi se trebalo staviti u spremnik zraka i pohraniti u hladnjak.

kulinarske uporabe

Cjelokupne, kao i zaluđene jezgre bundeve koriste se u raznim receptima širom svijeta.

Evo nekoliko savjeta za posluživanje:

Sirovi jezgra može se uživati u zdravim zalogajima. Cijelo sjeme može biti jednako ugodno kad se peče.

Također, jezgre se mogu zasladiti ili zasladiti. U Meksiku su sjemenke obično tostirane i aromatizirane solju, vapnom ili čili paprikama, a jede zalogaje.

Sjemenke bundeve jedan su od sastojaka u meksičkom umaku od mola.

Baš kao i drugi orasi i sjemenke, mogu se koristiti i u granolama, keksima, kruhu, kolačićima, kasijama ili pečenim proizvodima.

Sjemenke koje se koriste i u salatama, posebno posipanim po voćnim salatama.

Možete ih dodati desertima, posebno sundaima i drugim slastičarima.

Sjemenke se često dodaju kako bi se obogaćuju u jelima od mesa, peradi, riže i povrća.

bundeva od bundeve Ulje sjemena koristi se u preljevu za salatu, kao i u kuhanju. U austrijskoj stiriji ulje se uglavnom koristi za dodavanje juhama i preljeva za salatu, zajedno s ocatom, soli i mljevenom češnjakom.

sigurnosni profil

Za razliku od alergije na drveća, to je Rijetko je pronaći istinske incidencije alergija na sjemenke bundeve. Međutim, nekoliko alergijskih simptoma može se pojaviti kod nekih poznatih osjetljivih osoba zbog antigenih unakrsnih reakcija s drugim maticama, sjemenkama i voćem, posebno obitelji Anacardiaceae, poput manga, orašastih plodova, pistacija itd. Osobe s prethodnom poviješću alergijske Stoga reakcije na ta sjemenki i orašasti plodovi mogu promatrati oprez. (Medicinski odricanje).

Možda biste željeli čitati:-

Činjenice i zdravstvene prednosti za hranjivu prehranu. prehrana sjemena. Posjetite ovdje za impresivan popis orašastih plodova s potpunim ilustracijama njihovih činjenica o prehrani i zdravstvenih koristi.

≺≺back do početne stranice.

Daljnji resursi:

USDA Nacionalna baza podataka hranjivih sastojaka.

USDA Nacionalna baza podataka hranjivih tvari.

Stanford School of Medicine Informacije o informiranju o raku- sastav prehrane bundeve- časopis za hortikulturu slova ..

Bok Choy Prehrambene činjenice

Bok Choy, također poznato kao lisnato kinesko-otpad, jedno je od popularnih povrća u kontinentalnoj Kini, Filipinima, Vijetnamu i drugim istočno-azijskim regijama .

Contents