Outlook

Outlook

 • Szájfekélyek
 • Légzéshiány
 • Bőr kiütés

Míg ezeknek a mellékhatásoknak néhány viszonylag széles körű elterjedése az emberek körében, akik Vegyük a metotrexátot, bárki, aki megtapasztalja őket, értesítse orvosát. Az orvos más beavatkozásokat javasolhat ezekre a mellékhatásokra.

Ha valaki súlyos mellékhatásokat tapasztal, például vérzés, akkor kórházi ápolásra van szükség a vér szintjének ellenőrzéséhez és más kezelésekhez.

Outlook

Míg a metotrexát segíthet az RA kezelésében, ez foláthiányhoz és más mellékhatásokhoz vezethet. A folsav -kiegészítő szedése segíthet csökkenteni ezeket a mellékhatásokat.

Az embereknek beszélniük kell egy orvossal arról, hogy mekkora folsavat kell venni, és mikor kell elhozni RA -hoz. Az orvos kezelési tervének követése csökkentheti a káros tüneteket és elősegítheti a RA hatékony kezelését.

Összegzés

A metotrexát hatékony gyógyszer a rheumatoid arthritis kezelésére. A gyógyszer szedése azonban folsavhiányhoz és mellékhatásokhoz vezethet, beleértve a szájfekélyeket, émelygést és a gyomorfájdalmat.

A folsav -kiegészítők szedése segíthet ezeknek a mellékhatásoknak a kezelésében és az általános kezelési eredmények javításában.

 • Rheumatoid arthritis
 • Gyógyszertár/gyógyszerész

A gerincfolyadék középkori változásai megjósolhatják az Alzheimer

változásait a középkorban a gerincfolyadékban, segíthetnek azonosítani az Alzheimer -szigetek kialakulásának kockázatának kitett személyeket, lehetőséget adva a betegek kezelésére a memória elvesztése előtt, és Más kognitív problémák merülnek fel.

Ez egy új tanulmány következtetése volt a Washingtoni Egyetemen a St Louis -ban (Wustl), MO, a Jama Neurology közzétett.

Anne Fagan vezető szerző, a neurológia professzora azt mondja:

“Túl korai használni ezeket a biomarkereket annak érdekében, hogy véglegesen megjósolják, hogy az egyes betegek alakulnak ki Alzheimer -kórban, de dolgozunk, de dolgozunk, de dolgozunk, de dolgozunk, de dolgozunk, de dolgozunk, de dolgozunk, de dolgozunk, de dolgozunk, de dolgozunk, de dolgozunk e cél felé. ”

Az Alzheimer -kór a demencia leggyakoribb formája. A betegség fokozatosan elpusztítja az agy azon részét, amely ellenőrzi a gondolatot, a memóriát és a nyelvet. Végül már nem lehet folytatni beszélgetést és önállóan élni.

Míg a fiatalabb embereknek Alzheimer -ek alakulhatnak ki, a tünetek általában először 60 éves koruk után jelentkeznek, és a kockázat az életkorral növekszik.

A tudósok nem tudják pontosan, mi okozza az Alzheimer-kórot, de gyanítják, hogy ennek valamilyen köze van azokhoz a folyamatokhoz, amelyek kiváltják a csomagolt és kusza fehérjék felhalmozódását az agyában, akik meghaltak az emberekben betegség.

A Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központok szerint mintegy 5 millió amerikai él Alzheimer -kórban.

Tanulmányukhoz Fagan professzor és kollégái 10 év alatt összegyűjtött adatokat használtak 169 45 és 75 éves ember között, akik kognitív módon egészségesek voltak, amikor beiratkoztak.

A résztvevőket három korcsoportra osztották: a korai középkor (45-54 év), a középkor közepén (55-64) és a késői középkor (65-74).

Biomarker értékelések

Minden résztvevő legalább két klinikai értékelésen ment keresztül a vizsgálati időszak alatt. Ide tartoztak az agyi vizsgálat, a cerebrospinális folyadék biomarkerek elemzése és a kognitív működés értékelése.

A kutatók különösen érdekeltek:

 • Beta-amiloid 42: Az Alzheimer-kórban szenvedő emberek agyában található fehérjecsomók vagy plakkok fő alkotóeleme
 • Tau: olyan fehérje, amely elősegíti a hosszú vékony csövek stabilizálását a sejtekben, és amelyeknek a gerincfolyadékának szintje növekszik, mivel az Alzheimer-kór agykárosodása előrehalad
 • YKL-40: egy agy-sejtfehérje, amelynek van A közelmúltban elismerték a gyulladás mutatójaként.

A korábbi tanulmányok már összekapcsolták ezeket a biomarkereket az Alzheimer-kórhoz, ám a kutatók megjegyzik, hogy az ő első nagy adatkészletet használnak, amely ezeket a biomarkereket az idő múlásával nyomon követi a középkorú embereknél.

A középkori biomarker minták a jövőbeli kognitív hiányokkal kapcsolatban

A klinikai értékelések eredményeit elemezték, a kutatók megállapították, hogy a 45-54 éves korban a cerebrospinális béta-amiloid 42-es csökkenése volt. az agylemezek későbbi életében az élet későbbi szakaszában.

Azt is megállapították, hogy a cerebrospinális tau és más agysejtes sérülések markerei néhány résztvevőnél hirtelen emelkedtek, amikor az 50-es évek közepén elérték a 70-es évek közepére, és az YKL-40 szintre emelkedtek a korcsoportok között. –

A kutatók azt is megjegyezték, hogy a középkori biomarker minták összekapcsolódtak a jövőbeli kognitív hiányokkal, és jobban kiejtik a résztvevők körében az APOE gén ismert változatával, amely kapcsolódik az Alzheimer -kórhoz.

Azoknak az embereknek, akiknek az APOE változatának két példánya van, 10-szer nagyobb kockázatot jelentenek az Alzheimer-eknél, mint a nem hordozóknál.

Míg a korábbi tanulmányok kimutatták, hogy ezek a biomarkerek mindegyike kapcsolódik az Alzheimer-kórhoz, ez az első, amely egy nagy adatkészletet használ, hogy azt mutatja, hogy a biomarkerek idővel változnak középkorú egyéneknél. Fagan professzor elmagyarázza:

„Az Alzheimer’s hosszú távú folyamat, és ez azt jelenti, hogy hosszú ideig meg kell figyelnünk az embereket, hogy felpattanjunk a cselekvés során.”

Ő és kollégái arra a következtetésre jutnak, hogy az olyan biomarkerek, mint amilyeneket megfigyeltek, „hasznosak lehetnek a középkorú, tünetmentes egyének megcélzásához a kognitív hanyatlás megelőzésére szolgáló terápiás vizsgálatokhoz”.

A Nemzeti Egészségügyi Intézetek, a Barnes-Jewish Kórház, a Fred Simmons és az Olga Mohan Fund, valamint az Eli Lilly és Co. alapítványa segített a tanulmány finanszírozásában.

Eközben az Medical News ma a közelmúltban megtudta a DNS-javítási mechanizmust, amely új módszerekhez vezethet az Alzheimer-i és más agyi pazarló rendellenességek kezelésére és megelőzésére. A Science Advances folyóiratban az oroszországi Lomonov Moszkvai Állami Egyetem professzora által vezetett csapat leírja a DNS -ben az egyszálú szünetek kijavításának módját, amelyeket korábban elérhetetlennek tartottak.

 • Alzheimer’s/Dementia
 • Biológia/Biokémia
 • Orvosi eszközök/diagnosztika
 • Neurológia/idegtudomány
 • A demencia kockázatához kapcsolódó középtávú stressz

  Egy nagy, hosszú távú tanulmány azt mutatja, hogy a középkorban a stressz kezelése tartós fiziológiai agyváltozásokat válthat ki, növelve a demencia kialakulásának kockázatát az élet későbbi szakaszában.

  Ez a megállapítás a svédországi Göteborgi nők prospektív népesség -vizsgálatából származik, amely 1968 -ban indult és több mint 800 svéd nőt követett körülbelül 40 évig. A tanulmány eredményeit online közzétették a BMJ Open folyóiratban.

  A tanulmány kutatói megvizsgálták a korábbi tanulmányokat, amelyek azt mutatják, hogy a stressz miként okozhat mind a szerkezeti, mind a funkcionális agykárosodást, valamint elősegíti a gyulladást.

  Azt mondják, hogy a stresszhormonok magas szinten maradhatnak, jóval a traumatikus esemény elteltével.

  A korábbi vizsgálatok a felnőttkorban a súlyos pszichológiai stresszhatások, például a harci, a természeti katasztrófák és a holokauszt hatását vizsgálták, és kiderült, hogy a mentális és fizikai egészség évtizedekkel később befolyásolja.

  A kutatók azonban azt mondják, hogy bár az enyhe pszichoszociális stresszorok az élet rendszeres részét képezik, a „ezeknek a gyakoribb stresszoroknak a hosszú távú következményei” továbbra sem tisztázottak.

  Az adatok 40 év alatt megnövekedett kockázatokat mutatnak

  A közelmúltbeli tanulmányban részt vevő nők 1914 -ben, 1918 -ban, 1922 -ben és 1930 -ban születtek. , majd ismét 1974 -ben, 1980 -ban, 1992 -ben, 2000 -ben és 2005 -ben. Gyermek betegsége vagy halála, mentális betegség vagy alkoholizmus egy családtagban, a munkanélküliség és a rossz társadalmi támogatás.

  Minden követő látogatáskor a kutatók dokumentálták, hogy hány szorongás tünet-ingerlékenység, félelem vagy alvási zavarok-minden nő tapasztalt az előző 5 évben.

  A nők közül a negyedik negyediknél legalább egy stresszes eseményt tapasztalt a vizsgálat kezdetén. A leggyakoribb stresszor a közeli családtagok mentális betegsége volt (testvérek 32%, anya 27%, apa 19%).

  Az 1968. és 2006. évi megfigyelési periódus között összesen ötödik – 153 – a nőknek demenciája alakult ki, és ezek közül 104 -ben Alzheimer -kór. A kutatók szerint a

  demenciát átlagosan 79 éves korukban diagnosztizálták, és 29 évbe telt a fejlődés.

  Az 1968 -ban bejelentett nők számának 21% -kal megnövekedett kockázata volt az Alzheimer -kór kialakulásának kockázatával, és 15% -kal megnövekedett a demencia kialakulásának kockázata, a tanulmány szerint.

  A kutatók megjegyzik, hogy ezek az eredmények változatlanok maradtak, még akkor is, ha az eredményeket befolyásolhatják az eredményeket, például a mentális egészségügyi problémák családi története.

  ‘További kutatások szükségesek’

  Bár a tanulmány arra a következtetésre jut, hogy a kutatás valóban azt mutatja, hogy a közös pszichoszociális stresszorok hosszú távú következményekkel járnak, a szerzők szerint további tanulmányokra van szükség az eredmények megerősítéséhez –

  Javasolják a beavatkozások további tanulmányozását, például a stresszkezelést és a viselkedésterápiát, hogy megvizsgálják, hogy ezek hasznosak lehetnek -e azok számára, akik megtapasztalták a hozzájáruló stresszorokat.

  Dr. Lena Johansson, a tanulmány társszerzője elmondta a Medical News-nak, hogy ő és kollégái folytatják a kutatási projektet, és kiterjesztik azt a férfiak mintájára, amely egy göteborgi tanulmányban zajlik , a stresszorok és a demencia kapcsolatának további elemzése érdekében.

  • Alzheimer’s/Dementia
  • szorongás/stressz

  1 SourceCollapsed

  Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési útmutatásokkal rendelkeznek, és csak rajzolnak csak A szakértői áttekintésű tanulmányokból, a tudományos kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a szerkesztői politika elolvasásával.

  mifepristone és költség

  A Mifepristone áttekintése

  A Mifepristone egy általános vényköteles gyógyszer. Az Élelmiszer- és Gyógyszerügynökség (FDA) bizonyos emberekben a következő felhasználásokra hagyta jóvá:

  • A magas vércukorszint kezelésére Cushing -szindróma miatt
  • Az orvosi megszűnés céljából Korai terhesség (orvosi abortusz)

  További információ a Mifepristone felhasználásáról, beszéljen orvosával.

  Kábítószer -részletek

  Íme néhány részlet a Mifepristone -ról:

  • Kábítószer -osztály: Antiprogesztinális szteroid
  • Kábítószer -forma: Orális tabletta
  • Márkanév verziói: Korlym, Mifeprex

  Olvassa el a Mifepristone és a költségek megismerését, valamint arról, hogyan lehet pénzt megtakarítani a recepteken.

  Egyes államokban egyes orvosok és gyógyszertárak korlátozhatják a Mifepristone -hoz való hozzáférést. Ennek oka a jogi problémák kockázata a Roe v. Wade felborulása miatt. Ha nehezen tudja megszerezni a vényt, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét más gyógyszertárakról vagy alternatív gyógyszerekről.

  Mifepristone költség

  Mint minden gyógyszernél, a mifepristone költsége változhat. Azok a tényezők, amelyek befolyásolhatják a fizetendő árat, magukban foglalják a biztosítási fedezetet és a használt gyógyszertárat. Ez függhet az egészségügyi szakember látogatásának költségeitől is, hogy a Mifepristone adagjait kapják.

  Annak megtudása, hogy a Mifepristone költsége lesz az Ön számára, beszéljen orvosával, gyógyszerészével vagy biztosítási szolgáltatóval.

  generikus vs. márkanév gyógyszerek

  A Mifepristone egy generikus gyógyszer, amely az aktív gyógyszer pontos példánya egy márkanévben. Az általános anyagot ugyanolyan biztonságosnak és hatékonynak tekintik, mint az eredeti gyógyszer. És a generikus anyagok általában kevesebbet fizetnek, mint a márkanév.

  Mifepristone két különböző márkanévű gyógyszerként kapható: Korlym és Mifeprex. Hogy megtudja, hogy a Korlym vagy a Mifeprex költségei összehasonlíthatók -e a Mifepristone költségeivel, beszéljen orvosával, gyógyszerészével vagy biztosítási szolgáltatóval.

  Ha orvosa felírta a Mifepristont, és érdekli a Korlym vagy a Mifeprex használata, beszéljen orvosával. Előfordulhat, hogy az egyik vagy a másik verzió előnyben részesítik. A biztosítási szolgáltatóval is ellenőriznie kell, mivel ez csak az egyiket vagy a másikat fedheti le.

  postai rendű gyógyszertár használata

  Mifepristone elérhető lehet egy postai rendű gyógyszertáron keresztül. Az ilyen típusú szolgáltatások használata csökkentheti a gyógyszer költségeit, és lehetővé teszi a gyógyszer fogadását otthoni távozás nélkül. Egyes Medicare-tervek segíthetnek fedezni a postai úton rendelkező gyógyszerek költségeit.

  Ha nincs egészségbiztosítása, beszéljen orvosával vagy gyógyszerészével. Lehet, hogy olyan online gyógyszertári lehetőségeket javasolhatnak, amelyek működhetnek az Ön számára.

  Pénzügyi és biztosítási segítségnyújtás

  Ha pénzügyi támogatásra van szüksége a Mifepristone fizetéséhez, fontolja meg a költségforrásokat és információkat kínáló webhelyek keresése. Két ilyen szervezet a következő:

  • Orvostudományi segítségnyújtási eszköz

  Ezek a webhelyek részleteket adhatnak a kábítószer -támogatási programokról, a biztosítási fedezet legjobb kihozatalának módjairól, és Linkek megtakarítási kártyákra és egyéb szolgáltatásokra.

  Következő lépések

  Most, hogy megtudta a költségeket és a Mifepristone -t, lehet, hogy még mindig van néhány kérdése. Beszéljen orvosával vagy gyógyszerészével, aki személyre szabott útmutatást tud nyújtani az Ön és a Mifepristone költségekkel kapcsolatos költségekkel kapcsolatban. De ha egészségbiztosítással rendelkezik, akkor beszélnie kell a biztosítási szolgáltatóval, hogy megtanulja a tényleges költségeket, amelyeket fizetne a Mifepristoneért.

  Itt van néhány más erőforrás, amelyek hasznos lehetnek:

  • A Medicare gyógyszer lefedettsége. A gyógyszerek Medicare lefedettségének megismerése érdekében olvassa el ezeket a cikkeket a Medicare vényköteles gyógyszer -tervekről, a kábítószer -kuponokról és a Medicare -ról, valamint a Medicare gyógyszerlistáról.
  • Pénzt takaríthat meg. Fedezze fel ezt a cikket a vények megtakarításáról szóló tippekről.
  • Információ a terhesség orvosi megszüntetéséről. Az orvosi abortuszról bővebben lásd a cikket. Lásd a kapcsolódó cikkek listáját is.

  Jogi nyilatkozat: Az Medical News ma minden erőfeszítést megtett annak biztosítása érdekében, hogy minden információ ténylegesen helyes, átfogó és naprakész legyen. Ezt a cikket azonban nem szabad helyettesíteni az engedéllyel rendelkező egészségügyi szakember ismerete és szakértelmének. Mielőtt bármilyen gyógyszert szedne, mindig konzultáljon orvosával vagy más egészségügyi szakemberével. Az itt található kábítószer -információk megváltozhatnak, és nem célja az összes lehetséges felhasználás, útmutatás, óvintézkedés, figyelmeztetések, gyógyszerkölcsönhatások, allergiás reakciók vagy káros hatások lefedése. A figyelmeztetések vagy más információk hiánya egy adott gyógyszerre nem jelzi, hogy a gyógyszer vagy a gyógyszer kombinációja biztonságos, hatékony vagy minden beteghez vagy minden konkrét felhasználáshoz megfelelő.

  • Gyógyszertár/gyógyszerész

  Milia: Amit tudnod kell,

  Az újszülött bőrének sok változása megy keresztül a csecsemő öregedésével. Az egyik ilyen változás a milia (mérföldes ciszták) megjelenése lehet. A Milia olyan kis dudorok, amelyek általában újszülött orra, álla, homlokán vagy arcán alakulnak ki.

  A milia általában 1-2 milliméter méretű. Időnként megjelenhetnek a felső csomagtartón, a végtagokon, a péniszen és a nyálkahártyákon is. Időnként jelen lehetnek néhány újszülött szájában, és Epstein gyöngynek nevezik.

  Míg a milia riasztó lelet lehet az új szülők számára, ezek normálisak és általában semmi aggódni.

  Gyors tények a Milia -ról

  • A miliát leggyakrabban az újszülötteknél látják, amelyek akár 50 % -át is érintik. A betegség azonban minden korosztályt érinthet.
  • A Milia általában egy hónapon belül eltűnik, miután megjelenik a csecsemő bőrén.
  • Milia néhány felnőttnél sérülés vagy bizonyos gyógyszerek szedése után jelentkezhet.
  • Az idősebb korcsoportokban a Milia hasonlóan jelenhet meg a többi bőrbetegséghez.

  Mi a Milia?

  milia jelenik meg annak eredményeként, hogy egy keratinnak nevezett bőrfehérje megtart a bőrben.